top of page

Začínáme s Midjourney II.

Další list věnovaný prozkoumávání Midjourney se zaměří na to, jak získat výstižný popis obrázku v Midjourney a jak s ním dál pracovat. Ukážeme si, že do příkazového řádku v Discordu můžete nahrát nějaký svůj obrázek a využít prompt /describe. Díky tomu získáte popis přímo od Midjourney — a budete doufat, že vám to pomůže při vytváření vlastního obrazu ve stylu blízkém originálnímu obrazu. My si to vyzkoušíme na koláži Karla Teigeho Collage 361 z roku 1948.


Midjourney nám popis nabídne ve 4 variantách. Popisy pak můžeme libovolně využít pro generování obrázku s podobnými charakteristikami. Jak? Jednoduše! Zadáme prompt /imagine a nakopírujeme některý z popisů. Výsledek našeho pokusu je vidět na přiložených obrázcích přímo v listech.


Vyhodnotili jsme, že obrázky působí příliš uměle, a vyzkoušeli proto ještě další popisy. Ani tyto výsledky nebyly optimální, museli jsme proto vymyslet, co nám vlastně na obrázku chybí, a upravit popis na základě vlastní úvahy. Tento proces hodnocení výsledků a jejich formování skrze příkazy byl klíčovou tvůrčí složkou procesu. Vyzkoušejte si to také!


Listy ke stažení:
Describe_listy
.pdf
Stáhnout PDF • 4.57MB


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Proměna

 © 2023 Bez názvu. Nedatováno.

Webmaster Petra Šobáňová

bottom of page